Det naturliga valet för isolering

Det är inte ofta vi bygger nytt eller renoverar ett äldre hus eller stuga. Det är desto viktigare att vi gör det bra och med genomtänkta val.

Trä är en förnybar råvara

Vår träfiberisolering, Hunton Nativo® Träfiberisolering, tillverkas av flis från norsk granskog. Råvaran är närproducerad, förnybar och 100% PEFC-certifierad.

Förutom att hålla värmen inne och kylan ute har träfiberisolering många bra egenskaper som vi tycker att fler borde bli medvetna om:

  • Lagrar kol under hela produktens livslängd
  • Ger extra bra ljudreduktion
  • Bidrar till en ”andningsbar” konstruktion
  • Behaglig att arbeta med

Produkten kommer både som skivor och som lösull.

Isoleringen för hem och stuga

Träfiberisolering håller huset varmt, minskar buller både mellan rum och våningsplan, samtidigt som den tar hänsyn till miljön.

Hunton Nativo® är särskilt lämplig:

  • För hus och radhus upp till tre våningar
  • I radhus eller flerfamiljshus där det finns ljudkrav mellan lägenheterna
  • Vid nybyggnation, tillbyggnader och vid renovering
  • För stugan

Den är behaglig att jobba med. Den kliar inte. Det irriterar inte andningsorganen.

Skyddar dig och dina nära

Träfiberisolering är ett självklart val för dem som önskar ett litet koldioxidavtryck. Isoleringen binder kol under hela sin livslängd. Bra isolering minskar bostadens energibehov.

Korrekt isolering skyddar mot vind, ljud och kyla. Träfiberns naturliga egenskaper minskar luftrörelser i isolering och ger god tätning runt fönster och reglar. Du uppnår en stabilare inomhustemperatur, sommar som vinter.

Mindre buller

Nativo träfiberisolering absorberar och dämpar ljud särskilt bra tack vare sina mjuka fibrer och höga massdensitet (vikt).  Tester utförda av SINTEF Byggforsk visar att ljudväggar som är byggda med träfiberisolering dämpar ljud mellan bostäder långt över de tekniska kraven. Detta är goda nyheter för alla som kommer att bygga och bo i radhus eller flerfamiljshus .

Tilläggsisolering i äldre hus ökar både komforten och värdet

Att tilläggsisolera äldre hus ger många fördelar utöver att bara minska värmeutsläppet. Huntons tekniska chef Thomas Løkken delar med sig av några goda råd om vilken hänsyn som behöver tas för att bevara husets ursprungsskick.

Många goda skäl att välja träfiberisolering

Materialvalen som är viktiga för både hantverkaren och de som bor i huset.

Snickaren i Trähusstaden

Huset i Risør hade varit till salu länge – det lilla huset behövde uppenbarligen kärlek. Då kom snickaren Lars Fossum förbi.

Träfiberisolering – ett enkelt val

Allt fler väljer att isolera med träfiberisolering.

Att hitta lugnet

Heidi Bragerhaug och Thomas Bråten hade hektiska arbetsdagar och ett stressigt småbarnsliv i Oslo. De bestämde sig för att flytta till Valdres och rita sitt eget hus.

Att skapa ett hem

Arkitekten Eskild Andersen och hans sambo Rikke Marie Kvaale hittade sitt drömhus från sextiotalet på Oslos bästa västsida. Nu totalrenoverar de hela sitt hem – och vill göra hållbara val

Gratis råd till dig som önskar bra svar om isolering