Sofia och Magnus Hellström välkomnar oss in i sitt 1700-tals hus beläget i Bråbo, Småland

Magnus och Sofia Hellström köpte ett timrat hus från slutet av 1700-talet i byn Bråbo i Småland. När det var dags att renovera vinden valde de av flera skäl träfiberisolering från Hunton.

Publicerade: 16. augusti 2022    

– Det som varit viktigt för oss, eftersom det är ett gammalt hus, är att använda material som stämmer överens med husets karaktär och historia. Eftersom det är ett gammalt trähus vill vi så klart ha trä så långt det bara går. Det har också känts viktigt att hitta en rätt och långsiktig lösning, säger Magnus Hellström när vi träffar hela familjen hemma i deras hus.

De tar oss med upp på vinden och visar hur långt de har kommit. Under det nylagda trägolvet har de genom en Nativo Certified Partner blåst in Hunton Nativo Lösull och väggarna är isolerade med Hunton Nativo Skivor.

– När det kom till att blåsa lösullen hade vi hjälp av Wederslöf Byggnadsvård. De parkerade utanför huset, drog in ett långt rör, och fixade allt. Det tog inte alls lång tid. Det var enkelt och supersmidigt! berättar Sofia Hellström.

– Att renovera med barn i huset har känts tryggt när vi använt oss av träfiberisolering från Hunton. Just för att barnen har kunnat röra sig fritt i samma rum som man arbetat i då det inte kliar på dem, förklarar Sofia Hellström.

De berättar att de har visat vinden och tipsat om fördelarna med träfiberisoleringen för några vänner som nu också valt att använda Huntons isolering.

– Vi är supernöjda. Vi märker också att det blivit stor skillnad på inomhusklimatet med mindre kondens, säger Magnus Hellström.

Vad är ert råd till andra som funderar på att renovera sitt hus eller vind?

– Att planera ordentligt innan man sätter i gång och göra en bra research på vilket material som passar bäst till ens hus, säger Magnus Hellström.

 

I detta projekt har Sofia och Magnus Hellström valt att använda:

Hunton Nativo® Träfiberisolering som både lösull och skivor 95 mm.
Hunton Vindtät Plus 19mm med fals.
Hunton Intello Plus Ångbroms
Hunton Tescon Vana Tejp
Hunton Nativo® Isoleringskniv
Nativo Certified Partner som utförde arbetet med lösullen var Wederslöf Byggnadsvård.

Kontakta oss för offert på lösull