Hunton Vindtät Plus™ – bättre skydd för det nordiska klimatet

Tjockare skivor är extra robusta, vindavstyvande och formstabila och finns nu med fals som gör arbetet snabbare och mer effektivt.

Publicerade: 2. september 2019    

Hunton har de sista 50 åren levererat vindtätsskivor till tusentals nordiska bostäder och vi försöker hela tiden att utveckla nya produkter som gör husbyggandet enklare. Därför kan vi nu erbjuda en ny produktserie Hunton Vindtät Plus i tjocklekarna 19 mm och 25 mm, med eller utan fals.

De tjockare skivorna ger många fördelar i vårt nordiska klimat – där regn, fukt och hårda vindar är naturliga inslag under byggprocessen.

– Kan exponeras på fasaden upp till 6 månader

Försäljningschefen Håkan Möller berättar att Hunton Vindtät Plus är så väderbeständig att den kan lämnas exponerad på fasaden upp till 6 månader. Dessutom är den UV beständig. Vi vet att många byggare värdesätter dessa fördelar.

– I Norden måste man räkna med växlande väder när man arbetar utomhus och därför är vi stolta över att kunna lansera nya produkter som gör byggandet enklare.

Läs mer om andra produkter från Hunton här! 

Nyhet: Nu levereras tjockare vindtätsskivor också med fals

Hunton lanserar tjockare vindtätsskivor med fals. Det är många fördelar med fals:

För det första är skivor med fals snabbare och effektivare att montera eftersom man minskar antalet infästningar i skarven.

Byggmästaren Fredrik Stebekk som arbetar för Stebekk Bygg är en av många yrkesmän som är väldigt nöjd med Vindtät Plus serien från Hunton.

– Det är en positiv nyhet. Att jobba med fals ökar sannolikheten för ett bra resultat. Dessutom kan man spara pengar för att man använder mindre infästningar och monteringstiden blir kortare.

Eftersom de tjockare skivorna ger bra vindavstyvning, behöver man i regel inte använda några extra diagonalstag i småhus vilket gör byggprocessen enklare, säger Fredrik.

– Kunden blir väldigt nöjd

Fredrik har många gånger erfarit att hans kunder blir väldigt nöjda när han har använt Hunton Vindtät Plus.

-Jag jobbar mycket med renovering av äldre hus och Huntons produkter passar perfekt för mina projekt. Ofta måste jag arbeta på årstider när vädret är ostabilt. Med Hunton Vindtät Plus får jag en styvare skivor som inte slår sig, även om det skulle regna under tiden jag bygger. De tjocka skivorna är mer motståndskraftiga.

-Jag använde Vindtät Plus då jag skulle renovera en stuga i Arendal. Kunden blev jättenöjd med resultatet. Jag kommer använda Vindtät Plus från Hunton framöver, säger Fredrik.

Hunton Vindtät Plus:

  • Kan lämnas exponerad på fasaden upp till 6 månader
  • Vindavstyvande, robust och formstabil
  • Har hygroskopiska egenskaper 
  • Förhindrar köldbryggor
  • Bättre U-värde
  • UV-beständig
  • Diffusionsöppen vindspärr som är enkel att montera
  • Levereras med fals eller med rak kant
  • Producerad på Gjövik, Norge. Huvudingrediensen är träfiber från miljöcertifierad skog
  • Tekniskt godkännande av SINTEF Certification