Hunton Vindtät Plus™ ger ett bättre U-värde i väggen och står emot det nordiska klimatet

Med tjockare vindtätsskivor och den nya möjligheten med fals så får du en produktserie som är perfekt för det nordiska klimatet.

Publicerade: 2. september 2019    

Många husbyggare har fått upp ögonen för de tjockare skivorna i produktserien Hunton Vindtät Plus, som kan beställas i tjocklekarna 19mm och 25mm. En av dem är byggmästaren Kristher Kopperud som driver Kopperud Bygg. Han är en entusiastisk användare av Hunton Vindtät Plus.

-Tjockare vindtätsskivor isolerar bättre. Skivorna lämpar sig extra bra vid renoveringsprojekt, säger Kristher Kopperud.

Läs mer om andra produkter här!

Han vill lyfta fram de låga U-värdena för Hunton Vindtät Plus (λ=0,045-0,05) som ett bevis på att produkten håller en stabil och bra inomhustemperatur.

 

Nyhet: Nu erbjuder Hunton tjockare vindtätsskivor med fals

Hunton Vindtät Plus är baserat på marknadsledande Hunton Vindtät, som sedan lanseringen 1969 monterats i många nordiska hus.

Nu erbjuder Hunton också fals till de tjockare skivorna, Hunton Vindtät Plus. Fals gör byggprocessen snabbare och effektivare eftersom det blir enklare att få till en perfekt skarv samtidigt som man minskar antalet infästningar i skarven.

De viktigaste egenskaperna för Hunton Vindtät Plus:

  • Kan lämnas exponerad på fasaden upp till 6 månader
  • Vindavstyvande, robust och formstabil
  • Hygroskopiska egenskaper
  • Har en god värmelagringsförmåga
  • Bättre U-värde
  • UV-beständig
  • Diffusionsöppen vindspärr som är enkel att montera
  • Levereras med fals eller med rak kant
  • Producerad på Gjövik, Norge. Huvudingrediensen är träfiber från miljöcertifierad skog 
  • Tekniskt godkännande av SINTEF

 

Hunton Vindtät reducerar köldbryggor

Byggmästaren Fredrik Stebekk på Stebekk Bygg har erfarenhet av Hunton Vindtät Plus.
Han understryker att skivan är väldigt bra på att förhindra köldbryggor.

-Med Hunton Vindtät Plus får man ännu bättre isolering över den bärande konstruktionen och bättre U-värde i väggen. Trä isolerar väldigt bra och bevarar en jämn och stabil temperatur.

Fredrik är också imponerad över att skivorna förmåga att hantera fukt.

-Hunton Vindtät har bra hygroskopiska egenskaper – vilket skiljer sig mot många andra vindskyddsprodukter.

Försäljningschefen Niklas Norén är övertygad om att den nya produkten kommer tas emot på ett positivt sätt på marknaden.

-Nu har byggarna större möjlighet att hitta produkter som passar deras projekt. Hunton Vindtät Plus står emot det nordiska klimatet på ett väldigt bra sätt och med fals blir det lättare att få till ett perfekt resultat.

-Nöjda kunder är det viktigaste för oss och vi är stolta över att vi har fått så bra respons på marknaden för Hunton Vindtät Plus, säger Niklas Norén.