Hunton Konstruktion – Proffsig och precis projektering

”Lättbalken är enkel och lätt att hantera, och är definitivt tidsbesparande”, berättar snickaren Simen-André Andersen

Publicerade: 15. januari 2016    

När snickaren Simen-André Andersen skulle bygga sitt hus valde han Lättbalken från Hunton. Han anser att det gjorde byggprocesson både enklare och snabbare.

Simen-André Andersen (23) från Stavern i Norge arbetar som snickare till vardags, och är alltså ingen hobbysnickare. I gengäld har han en stor erfarenhet. – Tack vare jobbet har jag blivit relativt bekant med Huntons produkter. Vi använder bland annat Lättbalkar för att enkelt få in ventilation, och då är det bland annat Lättbalkarna från Hunton som används, berättar han.

Simen Andre monterer bjelkelag

Men när Simen-André skulle bygga sitt hus och kunde ta alla besluten själv, föll valet på Lättbalkarna från Hunton. – Jag valde deras produkter av flera anledningar, förklarar han: Jag gillade produkterna redan från början, och dessutom är jag ett fan av plywood, ler han. – Jag upplever nämligen ofta att produkter av plywood är lättare att få rätt. Eftersom produkterna från Hunton både har bättre pris än konkurrenternas produkter och dessutom snyggare, fanns det inga tvivel. Det blir både snyggare och enklare när jag kan borra fritt och slipper klossar runt ventilationen.

Nöjd snickare och hans pappa

När Simen-André hade bestämt sig för att bygga en villa från grunden på egen hand, kontaktade han byggvaruhuset Carlsen Fritzøe i Larvik. De skickade Simen-Andrés ritningar till Hunton via prisförfrågningen för Lättbalkar på Huntons webbsida.

– Ingenjör Ken Stuen på Huntons tekniska avdelning följde snabbt upp förfrågningen, berättar Simen-André, – och därefter kunde jag prata direkt med honom varje gång jag undrade något. Det var otroligt skönt att jag kunde ringa till Ken. Jag pratade med honom ”hela tiden”, och tillsammans kom vi fram till de bästa lösningarna, så Hunton är verkligen en ovärderlig hjälp, konstaterar snickaren.

När projekteringen var klar, levererade Hunton uppmätta, kapade och numrerade Lättbalkar till Simen-Andrés golv. – Allt kom på avtalad tid, och det var bara att följa planritningarna jag fick – och allt passade på millimetern! berättar han nöjt.

Även Simen-Andrés pappa blev förtjust i lättbalkarna. – Min pappa har renoverat mycket på hobbynivå, men nybyggnation har han aldrig varit med om, så han tyckte att det här var väldigt roligt.

– Det tog bara två kvällar

Monteringen av Lättbalkarna tog inte mer än två kvällar för Simen-André. – De är definitivt tidsbesparande, berättar han.

Dessutom tycker han att det är väldigt skönt att Lättbalkarna är så enkla och lätta att hantera. – När allt kommer på plats spelar det ju inte så stor roll, men det är liksom bara att ta dem under armen och gå.

Hoppar av glädje

Byggandet av villan påbörjades i november 2015, så Simen-André räknar med att slutbesiktningen var sommaren 2016, och därefter kunde han flytta in. – Jag har märkt att Lättbalkarna är riktigt styva och formstabila, så även med det största spannet på 4,5 meter kan jag hoppa av glädje så mycket jag vill på golvet, berättar snickaren innan har förtydligar – inte för att jag brukar hoppa runt på golvet, även om jag är glad, alltså.