Hunton köper Dansk Träfiberisolering

Publicerade: 1. september 2016    

Gjövik, 1. september 2016: Hunton Fiber AS har slutit ett avtal om att köpa upp Dansk Träfiberisolering (DTI). Köpet är en del av tillväxtstrategin för Hunton, som redan idag står för 80 % av norsk träfiberisolering. – Uppköpet ger oss ett ännu starkare fäste på den danska isoleringsmarknaden, säger en nöjd Arne Jebsen, Vd för Hunton.

Styrelsen för Hunton beslutade i juni att bygga en fabrik för produktion av träfiberisolering i Gjövik som en del av företagets tillväxtstrategi för den nordiska marknaden. DTI är en etablerad leverantör av träfiberisolering på en ständigt växande dansk marknad. – Det här uppköpet kommer att ge oss en stabil bas att växa vidare på i Danmark, säger Arne Jebsen.

DTI grundades 1998 i Bryrup på Jylland, och erbjuder inblåst träfiberisolering för alla typer av byggnader och bostäder i Danmark, samt rådgivning innan användning av träfiberbaserade byggmaterial. DTI har en årlig omsättning på cirka 5 miljoner DKK, och har 3 anställda. – Jag är mycket glad för den här möjligheten. Med Hunton kompetens, långa erfarenhet och starka position bland byggmästare och arkitekter har vi nu fått en stor möjlighet att växa vidare, berättare Björn Henriksen, VD för DTI.

Hunton är Norges ledande tillverkare av huvudsakligen träfiberbaserade byggmaterial.

– Vårt fokus är alltid att utveckla produkter och lösningar för framtidens byggnader, säger Jebsen.