Nativo® – nytt nordiskt varumärke för hållbar träfiberisolering

Hunton storsatsar på att öka kännedomen om miljövänlig träfiberisolering

Publicerade: 4. oktober 2017    

Hunton storsatsar på att öka kännedomen om träfiberisolering. Ska utbilda marknaden kring möjligheterna med ett naturligt och förnyelsebart isolerings alternativ.

Som ett led i sin satsning på naturlig isolering byter nu Hunton namn på sin produkt Hunton Träfiberisolering till Nativo Träfiberisolering. Målsättningen är att proffsbyggare och konsumenter ska uppfatta namnet som det naturliga och miljövänliga alternativet.

– Vi valde Nativo eftersom vi vill att våra kunder ska uppfatta varumärket som naturligt och miljövänligt. Nativo är en kombination av de engelska orden «nature» och «native» samt de norska orden «natur» och «naturlig» och speglar produktens egenskaper; bra för miljön, kunder och samhället i stort. Vi ska bygga ett högkvalitativt nordiskt varumärke som baseras på hållbarhet och sunda värderingar, säger Arne Jebsen, vd för Hunton.

100 % förnyelsebar isolering som ger bra arbetsmiljö och inneklimat

Nativo Träfiberisolering är en miljövänlig och 100 procent återvinningsbar produkt som är producerad av överskottsmaterial från virkesindustrin.

Träfiberisolering är även ett material som är enkelt och behagligt att arbeta med eftersom det inte irriterar huden. Dessutom skapar träfiber ett behagligt inomhusklimat. Produkten har en unik förmåga att lagra värme och ger en jämn och stabil inomhustemperatur året runt. Eftersom träfiberisolering är ett hygroskopiskt material så tar det upp, transporterar och avger fukt från väggar och tak i takt med att luftfuktigheten förändras. Egenskaper som dessa göra att materialet är särskilt bra lämpat för vårt tuffa nordiska klimat. Med en hög täthet har träfiberisolering även en starkt ljuddämpande effekt.

Nativo Träfiberisolering kan användas i väggar, tak och golv och finns både som isoleringsplattor och som lösullsisolering. Hunton har investerat över 200 miljoner norska kronor i en ny fabrik i Norge som kommer att vara klar under 2018. Fabriken ska producera träfiberisolering på restprodukter från virkesindustrin och på ren norsk energi.

Mer information om Nativo Träfiberisolering.